Page 1 of 1

NS 099 w/Progress Rail Muncie units

Posted: Tue Nov 15, 2011 5:44 pm
by CIOR
Apparently today NS ran a 099 north out of Muncie with the African units, should be on flat cars. Suppose to go north then across to Norfolk to the port.
You guys might keep an eye out for yellow engines on flat cars.

Re: NS 099 w/Progress Rail Muncie units

Posted: Tue Nov 15, 2011 8:12 pm
by Rob
099 was by Fostoria cam 1 right after 9pm, computer crashed so i only saw a headlight :(

Re: NS 099 w/Progress Rail Muncie units

Posted: Wed Nov 16, 2011 8:40 am
by rrnut282
They were in stealth mode, so I didn't even know they were coming. By the time I got outside, I could only glimpse them between houses. Were they on the flat cars? From what I could see, it looked like they were a Spenco rail grinder between flatcars :?:

Re: NS 099 w/Progress Rail Muncie units

Posted: Wed Nov 16, 2011 10:26 am
by CIOR
They were bright yellow, and are cab end units.
I wasn't told if they were on flats or just used spacers for the couplers. Not sure.

Re: NS 099 w/Progress Rail Muncie units

Posted: Wed Nov 16, 2011 3:25 pm
by Rob
They looked to be riding on their own on cam capture someone shared, I was watching ATCS and Fostoria scanner feed was down, but noticed something EB only was within townwood for 10 seconds, and took a whole 15 seconds at Leipsic I&O crossing, so i had a good idea it was coming, then a local in chat for cam asked what an 099 was , and computer froze right as headlights were in cam. Still waiting for a good picture of them to show up!